Hoe lang gaat de batterij van je autosleutel mee?

De meeste moderne auto's zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierdoor is het niet langer nodig om de sleutel uit je broekzak te halen, maar de auto herkent de sleutel wanneer deze binnen een straal van 1 meter is. De auto zal ontgrendelen en je kunt de startknop aanhouden om de auto te starten. Dit gebeurt natuurlijk allemaal met stroom en een kleine batterij die in de sleutel verwerkt zit.. Maar wat nou als deze batterij leeg is en de zender dus niet werkt?!
Als deze batterijen leeg zijn dan kun je vaak nog de fysieke sleutel gebruiken die in deze autosleutels verstopt zit. Dit zit vaak aan de sleutelring vast, op deze manier kun je alsnog de deur openen.

Het gebruik van de noodsleutel

Vrijwel alle nieuwe auto's hebben geen sleutelgat meer, tenminste, deze is niet meer goed zichtbaar. Deze vind je vaak onder een afdekklepje bij de portiergreep aan de bestuurdersdeur. Hier kun je de noodsleutel in stoppen en de auto op de ouderwetse manier openmaken. Er bestaat zo wel een kans dat het autoalarm af gaat omdat ze het signaal niet herkennen.
Om de auto dan te kunnen starten moet je op zoek naar de plek waar de sleutel herkent wordt met een lege batterij. Zorg er voor dat je dit goed weet als je een nieuwe auto aanschaft, je wil immers niet voor verrassingen komen te staan als jij jouw auto nodig hebt!



Hoelang gaat de batterij mee?

De batterij van de auto sleutels gaan over het algemeen wel een aantal jaren mee. Het is zo dat een keyless entry-systeem vaak een melding geeft wanneer de batterij bijna leeg is, zo ben je voorbereid op het feit dat je de batterij moet gaan vervangen.
Toch is het niet helemaal te voorspellen wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Op zich verbruikt deze afstandsbediening niet veel stroom, toch is het eens in de zoveel tijd nodig om de batterij te vervangen.
Om te voorkomen dat de batterij leeg is van jouw autosleutels kun je het beste een setje batterijen in de auto hebben liggen. Als je dan de melding krijgt dat de batterij van de autosleutel bijna leeg is, kun je deze zonder problemen vervangen.
Om te zorgen voor een setje batterijen kun je deze online bij ons bestellen bij auto-sleutel.nl! Bekijk altijd goed in jouw autosleutel of het batterijtje geschikt is voor jouw Volkswagen Golf, Mercedes of Renault Captur! In het boekje van je auto in het hoofdstuk autosleutel staat beschreven wat de juiste batterij is. Of neem gerust contact met ons op via de contactpagina. 



Hoe moet je een nieuwe batterij plaatsen?

Heb jij al batterijen in jouw auto liggen, dan is je volgende vraag natuurlijk; hoe moet je de batterij vervangen? Het vervangen van de batterijen verschilt per type auto. In het boekje van de auto staat in het hoofdstuk autosleutel beschreven hoe dit in zijn werk gaat. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina en we helpen je graag verder.



Tips voor de batterij van een sleutel voor de auto

Als je nieuwe batterijen gaat bestellen voor de autosleutel moet je goed kijken welke batterij het best is voor jouw sleutel. Er zijn vele verschillende type sleutels met ook verschillende batterijen.
Ga je de batterij vervangen? Doe dan voorzichtig met het openmaken van de sleutel. Je wil binnenin van de elektronica natuurlijk niets beschadigen.
Bij het vervangen van de batterijen in de autosleutel is het belangrijk om de batterij zo min mogelijk aan te raken, doe dit alleen aan de zijkanten. De vetten van de huid hebben namelijk effect op de werking van de batterij.
Het is ook slim om direct meerdere batterijen aan te schaffen. Zo voorkom je dat je de volgende keer 1 a 2 dagen moet wachten op het ontvangen van de batterijen na bestellen. Of kies voor een verpakking met meerdere batterijen als deze!