Peugeot sleutelbehuizing vervangen

Behuizing vervangen Peugeot en Citroën sleutel

Benieuwd hoe je je Peugeot/ Citroën behuizing vervangt? Middels een tweetal voorbeelden laten wij zien hoe het openen, overzetten en het sluiten van je autosleutel in zijn werk gaat. De voorbeelden zorgen ervoor dat je met deze instructie vrijwel iedere sleutel kunt vervangen, ook als jouw sleutel er niet iets anders uitziet.


Mocht je er toch niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op voor aanvullend advies of bekijk de Peugeot sleutel adviespagina.


Peugeot/ Citroën sleutelbehuizing vervangen

Het eerste voorbeeld is een defecte Peugeot/ Citroën sleutelbehuizing. In dit voorbeeld zijn de drukknoppen versleten en hierdoor niet goed meer te gebruiken. Hoe maak je de sleutel open en wat moet je precies overzetten? Zie hiervoor de onderstaande Youtube instructiefilm.samenvatting

Waar moet je op letten bij het overzetten/ vervangen van de sleutelbehuizing?

  • Zet de elektronica (groene printplaat) en de batterij met batterijhouders over naar de nieuwe behuizing
  • Zet de startonderbreker (ook wel transponder genoemd) over
  • Zet de sleutelbaard (ijzeren gedeelte wat in je contactslot gaat) over of laat je sleutelbaard slijpen

Peugeot/ Citroën klapsleutel vervangen

In dit voorbeeld laten we zien hoe je jouw Peugeot/ Citroën klapsleutel opent, de elektronica en sleutelbaard overzet en de behuizing weer sluit.  Hoe dit in zijn werk gaat is te zien in de onderstaande Youtube instructiefilm.samenvatting

Waar moet je op letten bij het overzetten/ vervangen van je klapsleutel?

  • Zet de elektronica (groene printplaat) over naar de nieuwe behuizing. 
  • De startonderbreker ook wel transponder genoemd) zit op de elektronica bevestigd. Deze hoef je dus niet los over te zetten zoals bij een sleutelbehuizing vaak wel het geval is.
  • Zet de sleutelbaard (ijzeren gedeelte wat in je contactslot gaat) over op de wijze zoals in de instructiefilm wordt getoond. Het draaimechanisme dient niet volledig te worden vervangen, dat maakt de sleutel namelijk onbruikbaar. Enkel de sleutelbaard dient dus vervangen te worden.

Ga terug naar: Peugeot sleutel adviespagina

loader
Bezig met laden...