Mijn contactslot draait niet

Het is maandagmorgen, half acht. Vroeg de weg op naar werk, dacht je. Plots draait je contactsleutel niet meer! Kapot contact? Staat de auto op stuurslot? Misschien wel. Of misschien is er wel iets anders aan de hand. Hierbij een handige checklist met tips om dit op te lossen, gesorteerd op vaak tot weinig voorkomend. Het is dus aan raadzaam te beginnen bij de eerste tips.


Let op:

 

Deze tips zijn volledig op eigen risico en gebaseerd op onze ervaringen. Vertrouw je het zaakje niet of durf je het niet aan? Schakel dan een expert in! 


Allereerst een belangrijke voorzorgsmaatregel.

Zorg dat je auto op de handrem staat. Anders rol je misschien ongemerkt weg wanneer je bezig bent met één van de volgende tips. 


Het meest voorkomende probleem: het stuurslot. Draai aan je contactsleutel en wrik tegelijk een beetje aan je stuur om je stuurslot op te heffen. Je mag best wat kracht gebruiken op het contact wanneer dit het geval is.


Een mogelijke, simpele oplossing speciaal voor automaten: veel automatisch geschakelde auto’s blokkeren het contact wanneer de pook niet in de P-stand staat. Zet je auto in die stand en draai vervolgens opnieuw je contact (we zullen het niet verder vertellen dat je dit niet wist, het overkomt de beste).


Ook vuil in je slot kan de boosdoener zijn. Contactspray biedt daarvoor de uitweg. Combineer het met wat druppels vloeibare grafiet en siliconenspray (zoals WD40) voor het ideale resultaat. Daar is wel wat voorzichtigheid bij geboden. Pas op met open vuur en vonken en laat je auto goed luchten vanwege de dampen. En kijk uit voor je mooie bekleding: deze vloeistoffen geven gemene vlekken. Een doekje om dit op te vangen is geen overbodige luxe.


Wanneer je deze smeerspullen niet hebt, kan je wat motorolie uit je auto op de sleutel smeren om die vervolgens een paar keer in het contact te steken. Doe dit alleen in nood. Andere oliën en vet werken juist averechts. Ga dus niet het keukenkastje in om wat olijfolie te halen. Alleen motorolie is geschikt.


Cilindersloten hebben een plaatje dat kan blijven hangen. Een paar lichte tikjes op het slot met een kleine bankhamer kunnen dit verhelpen.


Of is je sleutel soms krom? Dan moet je deze even rechtslaan. Vermijd wel hamers en andere metalen wanneer het probleem ligt bij je autosleutel. Zoek hiervoor een zachter materiaal. Bij een kromme sleutel doet een blok hout wonderen. Leg je sleutel neer op een platte ondergrond en sla hem voorzichtig weer recht. Het is dan vaak wel een kwestie van tijd voordat dit probleem zich herhaalt.


Dus, doe jezelf een lol en bestel voor een klein prijsje weer een nieuwe, perfect passende autosleutel op autosleutel.nl. Je kan de nieuwe autosleutel laten slijpen bij de sleutelmaker op basis van je reservesleutel. Veel goedkoper en een stuk sneller dan een nieuw. 


Stuur ons gerust een e-mail als je nog verdere vragen hebt. Voeg als het kan een foto van je sleutel toe, dan kunnen we je vaak meteen passend advies geven.

loader
Bezig met laden...