Autosleutel reparatie


Autosleutel stuk?

In veel gevallen is het vervangen van de sleutelbehuizing voldoende zodat je weer over een goed werkende sleutel kan beschikken. Maar als de elektronica een beschadiging heeft opgelopen is dat waarschijnlijk niet voldoende. Maar ook bij problemen met de elektronica is de kans groot dat wij deze kunnen repareren. 


Indien je ons de reparatie laat uitvoeren kan je dit verwachten:

 • Wij hanteren een vaste reparatieprijs van: € 49,95 inclusief verzendkosten en BTW.
  • Hierbij komen eventueel de kosten van een nieuwe sleutelbehuizing;
  • No cure no pay, krijgen wij het probleem niet opgelost? Dan krijgt u de reparatiekosten á € 49,95 vergoed;
 • We sturen de gerepareerde autosleutel binnen een week naar je terug;
  • De sleutel wordt aangetekend (verzekerd) verzonden inclusief track en trace zodat je de zending kan volgen;
 • Wij repareren alleen de elektronica van je autosleutel. Wij komen niet aan de code of software;
 • Wij repareren vanzelfsprekend alle merken autosleutels.
   

Bestel onze reparatieservice

De reparatieservice kan je hier bestellen.
Na ontvangst van je bestelling ontvang je van ons een e-mail met instructies zodat je de sleutel naar ons kan toesturen. 

 

1. Wij repareren de onderstaande problemen

1.1 De drukknop op de autosleutel voor het open en/of sluiten van de auto werkt niet meer.

Waarschijnlijk is de schakelaar (ook wel microschakelaar genoemd) defect zoals op de afbeelding hiernaast afgebeeld. Hierdoor is de drukknop niet meer te gebruiken en zal de auto niet reageren als er op de knop wordt gedrukt. Ook is de sleutelbehuizing (drukknoppen) stuk.

Oplossing
Wij vervangen de kleine schakelaartjes op de print door nieuwe. Tevens onderzoeken we altijd met een microscoop de gehele print en componenten op kleine scheurtjes en losse contacten. Ook is een nieuwe sleutelbehuizing nodig.

 1.2 De auto wilt niet meer starten. Maar met de reserve sleutel is het wel mogelijk de auto te starten.

Wanneer een auto niet start is vaak de oorzaak een defecte spoel. Als de spoel niet meer bevestigd is op de elektronica, dan wel beschadigd is, dan start de auto niet meer. Dat komt omdat de spoel de elektrischte transponder niet meer kan aansturen. Wanneer een spoel stuk is of los komt van de print start de auto niet meer.

Oplossing
We vervangen of repareren de defecte spoel.

 


1.3 De autosleutel doet niets meer. 

Met de sleutel zijn de deuren niet te openen en sluiten. Het starten van de auto is (waarschijnlijk) ook niet mogelijk. Maar met de reservesleutel is het openen en sluiten en het starten van de auto wel mogelijk.


Oplossing
We controleren en repareren beide bovenstaande oplossingen. Tevens kan er een probleem zijn met een batterijcontact, die we dan repareren.


1.4 De autosleutel werkt niet (goed) meer door waterschade

Als je de sleutel buiten hebt laten liggen tijdens een regenbui, in een plas water hebt laten vallen of hebt meegewassen in je broekzak dan is de waterschade meestal goed te repareren.

Oplossing
Het ligt eraan hoe erg de schade is. Er zal worden gemeten welke onderdelen niet meer functioneren om deze te repareren. Wanneer er teveel schade is en de sleutel niet meer gerepareerd kan worden, nemen we contact met je op.


1.5 De behuizing van de autosleutel is defect

Behuizingen zijn doorgaans zelf te vervangen. Er zijn echter modellen waarbij dit lastig is.

Oplossing
Wij kunnen het overzetten van de elektronica en sleutelbaard (ijzeren gedeelte wat in uw contact gaat) voor je omzetten. Er zijn ook modellen waarbij de baard van de autosleutel niet over te zetten is.

Wij kunnen ook baarden van autosleutels slijpen en frezen.

 


2. Controle reparatie

Na een reparatie testen wij de gerepareerde autosleutel met een spectrum-analyzer. De spectrum-analyzer is een meetinstrument die het signaal zichtbaar maakt wat de autosleutel uitzend. Tevens meten we altijd de startspoel en de batterijspanning. Hierdoor zijn wij er zeker van dat de sleutel volledig en juist functioneert zodat de sleutel weer naar de klant gestuurd kan worden.
 

Meten van het signaal met de spectrum-analyzer


Reparatie wordt uitgevoerd met behulp van een microscoop

 
loader
Bezig met laden...