Advies autosleutels

De behuizing van je autosleutel ziet eruit alsof je er zojuist overheen bent gereden. Of je sleutelbaard, het ijzeren gedeelte van je sleutel dat je in het contact steekt, hapert elke keer wanneer je trouwe vierwieler aan de praat wilt krijgen. De batterij is leeg, de microschakelaar fungeert niet. Of, het overkomt de beste, je autosleutel is kwijtgeraakt en je hebt nu nog maar één autosleutel.
 
Geen paniek. Binnen no-time heb jij weer een puntgave autosleutel (tenzij het een reservesleutel betreft), alsof je hem gisteren van de dealer hebt ontvangen. Voor een fractie van de prijs van een sleutel bij de dealer. Klik op de categorie, lees ons advies en vervang zelf de behuizing, batterij of volledige autosleutel.
 

1. Waar bestaat een autosleutel uit?

Een autosleutel bestaat uit een behuizing (hard plastic) en beschikt meestal over de volgende onderdelen: elektronica, startonderbreker (ook wel transponder genoemd), de batterij en batterijhouder en een sleutelbaard. De sleutelbaard is het ijzeren gedeelte wat in het contactslot gaat. Sommige autosleutels hebben geen sleutelbaard, de meeste wel. 

2. Wanneer moet je een nieuwe behuizing kopen? 

Als de drukknoppen stuk zijn, de sleutelbehuizing is beschadigd, de sleutelbaard in tweeën is gebroken of losgeraakt van de behuizng, de lijm loslaat waardoor de smartcard onbruikbaar wordt, de elektronica stuk is of de reservesleutel kwijt is. 
 
Let op Als je de hele sleutel vervangt, dan moet je de sleutelbaard natuurlijk wel laten slijpen. Dat geldt ook voor het inlezen van transponders, autosleutels inlezen en/of programmeren of het solderen van microschakelaars. Meestal kunnen we je wel adviseren welke partijen je hierbij kunnen helpen.

 

3. Wat heb ik nodig?

De eerste vraag bij welke autosleutel je moet bestellen, is of je überhaupt wel een autosleutel moet bestellen. Als je een reservesleutel zoekt of de behuizing stuk is, dan zit je hier goed. Maar als je huidige sleutel het niet doet, maar er verder nog puntgaaf uitziet, klinkt het aannemelijker dat je batterij leeg is, of anders misschien toch je microschakelaar of transponder kapot is. Klik op de producten voor advies.
 
Twijfel je nog steeds een beetje over wat er mis is? We scheppen graag licht in het duister. Stuur ons een e-mail en voeg een foto bij van de voorkant van je sleutel (gedeelte met drukknoppen), een foto van de binnenkant van de sleutel en een foto van de elektronica toe. 
 
 

4. De juiste vervanger kiezen

Weet je zeker dat het de behuizing is, of heb je een reservesleutel nodig? Dan is het van belang dat je de juiste vervanger kiest van het juiste merk, anders kun je deze niet gebruiken.
 
Wij leveren vervanging voor bijna alle autosleutels van het alfabet: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, SsangYong, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Smart, Toyota, Volkswagen en Volvo. Staat jouw merk er niet tussen? Neem dan contact op, in veel gevallen kunnen we de sleutel voor je bijbestellen via een van onze leveranciers.
 
 

 4. Filteren op de juiste sleutel

Klik op je automerk. Aan de linkerzijde van de pagina van jouw automerk zie je verschillende filters. Je kan hier filteren op het type sleutel, het aantal drukknoppen en of je een sleutel met elektronica hebt of niet. Pak je huidige sleutel erbij en ga met je muis over het vraagteken bij de filteroptie “Type sleutel” aan de linkerkant. Er verschijnen verschillende foto’s van de verschillende sleutels. Selecteer het sleuteltype dat hier het meeste op lijkt. Vervolgens kun je ook nog het aantal keuzeopties elimineren door het aantal drukknoppen te selecteren dat jouw sleutel heeft.  
 
Kom je er niet uit? Stuur bij twijfel ons een e-mail met een foto van je sleutel, bij voorkeur ook eentje van de binnenkant zodat we zeker weten om welk typenummer het gaat. Vaak kunnen wij je dan heel gemakkelijk aangeven welke sleutel je nodig hebt en sturen wij je een link. Deze service is van de zaak!

 

 
 

5. Specificaties autosleutel

Vaak gebruiken we de herkenningspunten in de titel van de autosleutel, zoals de vorm van de sleutelbaard en het aantal drukknoppen.
 

6. Sleutelbaard (pas)vorm 

De sleutelbaard is het ijzeren gedeelte dat in het contact gaat van de auto, om de auto te starten. Het is dus eigenlijk de ‘ouderwetse sleutel’. Wij leveren altijd een sleutelbaard ongeslepen maar wel met het juiste profiel (pasvorm) Het basisprofiel dient gelijk te zijn zodat de sleutel geslepen kan worden.

 

7. Drukknoppen

De drukknoppen kunnen voor de auto’s verschillen. Zo kan de middelste knop een andere functie hebben bij een drieknopssleutel. De ene voor de kofferbak, de andere voor bijvoorbeeld het licht. Kijk dus goed naar je oude sleutel en bepaal welke drukknop je hebt. Een voorbeeld: Bij Peugeot heb je een sleutel met een middelste drukknop voor de kofferbak en een met een drukknop voor een lamp. Doet niets af aan de werking trouwens, maar het voelt misschien net niet zo professioneel als je de verkeerde hebt besteld. Let dus goed op welke je moet hebben. 
 
 

8. Behuizing overzetten van een sleutel met sleutelbaard

Als je je sleutel hebt besteld, kun je aan de slag. Werk op een schoon en droog oppervlak en zorg dat je niets kan verliezen! Open de oude behuizing en haal voorzichtig alle onderdelen eruit. Check of je alles hebt: sleutelbaard (indien overzetbaar), printplaats, transponder, batterij, alle onderdelen behalve de behuizing. Vervolgens pak je de nieuwe behuizing en plaats je de transponder en printplaats in de nieuwe behuizing. Plaats de sleutelbaard in de nieuwe behuizing indien deze overzetbaar is of laat deze slijpen bij een sleutelmaker of hakkenbar. Het is slim om de batterij nu ook te vervangen – zodat je zeker weten weer een tijdje verder kan – maar dat hoeft niet. Druk de twee delen van de behuizing op elkaar. 
 
 

9. Handige Harry

Vind je het toch een beetje spannend om zelf je sleutelbehuizing open te schroeven? De meeste gecertificeerde sleutelmakers kunnen je tegen vergoeding wel op weg helpen.
 
 

10. Reservesleutel

Ben je de sleutel kwijtgeraakt? Dan heb je een sleutel nodig met nieuwe electronica. Let dus goed op of de elektronica wordt meegeleverd. Let wel op: als je de hele sleutel vervangt, dan moet je de sleutelbaard laten slijpen. Dat geldt ook voor het inlezen van transponders, autosleutels inlezen en/of programmeren of het solderen van microschakelaars.
loader
Bezig met laden...